„Kuchnia od serca” to hasło tegorocznych branżowych Targów Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO. Na wydarzeniu będzie można poczuć magię święta miłości, próbując wyśmienitych potraw i słodkości przygotowanych specjalnie z okazji zbliżających się Walentynek!
Słodkie i słone desery, lody, food trucki, gotowe dania, napoje alkoholowe i bezalkoholowe, a także prezentacje akcesoriów do parzenia kawy czy wyposażenia ogródków gastronomicznych. Dodatkowo – strefy tematyczne skupiające producentów i dystrybutorów wyrobów piekarniczych i cukierniczych. To wszystko już wkrótce!
Nuta świeżości i francuskiego bistro
Co roku ogromnym zainteresowaniem podczas targów cieszy się Strefa Deserowe Inspiracje, która proponuje m.in. produkty z czekolady, koktajle, sorbety, kawę, herbatę i poznanie sztuki dekorowania ciast i tortów. W tym miejscu spotykają się mistrzowie cukiernictwa i kucharze, dzięki którym możemy smakować prawdziwych arcydzieł kulinarnych.
Z kolei Strefa Multi Cafe – nowość na targach – poprzez swój charakter przybliży odwiedzającym klimat francuskiego bistro. Zwiedzający znajdą tu np. porady dotyczące wystroju ogródków gastronomicznych i lokali gastronomicznych: zaprezentowane zostaną m.in. zastawy stołowe, meble, oświetlenie i akcesoria z zakresu architektury ogrodowej.
Goście specjalni: Sylwia Ładyga i Aleksander Baron
Atrakcją wydarzenia będą wyjątkowe spotkania z jednymi z najbardziej rozpoznawalnych szefów kuchni młodego pokolenia. Na targi zawitają Sylwia Ładyga –blogerka kulinarna, uczestniczka telewizyjnego programu kulinarnego oraz Aleksander Baron, na nowo przywracający do łask polskie smaki. Ponadto gośćmi targów będą Constant-Michel Labarre – francuski mistrz kuchni, Jola Słoma i Mirek Trymbulak – autorzy książek kucharskich i serii programów kulinarnych, takich jak „Atelier Smaku”, Tomasz Szydzikowski – szef kuchni specjalizujący się w gęsinie i kuchni regionalnej, który kreuje kuchnię zdrową w nawiązaniu do staropolskich tradycji w autorskim wydaniu, a także Zyta Górna – gospodyni z Kaszub.
W tak znakomitym gronie uczestnicy targów odkrywać będą tajniki najciekawszych kulinarnych propozycji, tworzonych z pasją i wielkim sercem. Spotkania zaplanowane są w Strefie Prezentacji i Warsztatów.
Targi FOOD-to-GO – oferta dla szefów kuchni i młodych wilków
Bogata oferta targów przeznaczona jest dla właścicieli i szefów kuchni, restauracji, hoteli, pensjonatów i ośrodków wypoczynkowych, a także dla osób planujących otwarcie sezonowej działalności gastronomicznej w miejscowościach nadmorskich. Każdy zwiedzający znajdzie dla siebie coś interesującego.
Wystawcy z kolei mogą promować swoje produkty przed wyselekcjonowanym, branżowym audytorium - zasięgnąć informacji na temat aktualnych potrzeb klientów oraz nawiązać nowe kontakty handlowe.
Targi FOOD-to-GO odbędą się w dniach 6-7 lutego w Centrum Wystawienniczo-Kongresowym AMBEREXPO w Gdańsku. Co roku uczestniczy w nich blisko 100 wystawców i 3000 zwiedzających. Tegoroczna rejestracja internetowa dla branżowych zwiedzających potrwa do 2 lutego. Więcej na: www.foodtogo.pl.
Godziny otwarcia targów:
Wtorek, 6 lutego 2018, 10:00-16:30
Środa, 7 lutego 2018, 10:00-15:30